4 Ekim 2012 Perşembe

Sedir Ağacı Fıstıkları


Sedir Ağacı Yağı
Sedir Ağacı Yağı
Sedir Ağacı Fıstıkları
Dünya’da 20’nin üzerinde Çam fıstığı türü vardır( Çin, Kore, ABD, İtalya, Türkiye, İspanya)100 gram fıstığın besin değerlerine baktığımızda adeta bir labarotuvarda insan vücudunun ihtiyaçlarının belirlenip sunulduğunu düşünmekten kendimizi alamayız “Hastalık veya teşhis ne olursa olsun, Sedir Yağı mutlaka iyi gelir”
yıllarden beri fıstıkların yağı çıkartılıyor ve kullanılıyor. Bölge yaşayanları çok haksızda sayılmazlar 90-100 yaşına gelmiş insanlar hala kendilerinde odun kesecek enerjiyi bulabiliyorlar. Dünya güreşinin efsane ismi Alexander Karelin (1) bu bölgenin insanıdır. 

Yaşayanların ciltleri Dünyanın başka bir yerinde görülemeyecek kadar pürüzsüz , parlak ve güzeldir.  Sedir Yağının insan beslenmesi ve sağlığı ile ilgili özellikleri çok önceden beri bilinmektedir. Daha 16. yüzyılda Rusya, İngiltere ve İsveç’e yağ ihraç ederdi. Rusya Bilimler Akademisi üyesi Dr. Peter Palas 1894 yılında yazdığı bir makalede, Sedir Yağının Gastrit ve Ülser, solunum yolu rahatsızlıklarına, yanık ve cilt hastalıklarına iyi geldiğini yazmaktadır. Binlerce yıldan beri Rus tababetinde kullanıldığı bilinen yağ, I Petro zamanında solunum yolu rahatsızlıkları ile ilgili olarak Rus Sarayında kullandığına dair yazılı kaynaklar mevcuttur.

En son modern bilimsel araştırmalarda, Sibirya halkının yağlarına atfettikleri üstün değeri doğrular görünümündedir.  Sedir Yağı vücudun gerekli vitaminleri , faydalı yağları, amino asitleri, makro ve mikro elementleri, yağda çözümlenen vitamin ve antioxidanları bünyesinde bulundurmaktadır.

Sedir Yağindaki yag asitlerinin yapisina bakildiginda , Gama Linolenik Asit olarak ta bilinen pinolenic asit (GLA-PLA) (2) %20-27 oraninda bulunurken, Linoleic Acid (OMEGA 6) %40-47 araliginda bulunmaktadir. GLA kaynaklari, çuha çiçegi yagi, siyah Frenk üzümü çekirdegi yagi, hodan yagidir. Sibirya Sedir Yagi Bilinen En Zengin Natural Antioksidan Kaynaklarindan Birisidir.Sibirya Sedir Yaginda ;Alpha-tocopherol (E Vitamini),Caroten,(vitamin A),Çinko,Manganez, Bakir,Demirin yanisira çok zengin K vitamini, P vitamini, B vitamini, selenium, fosfor bulunmaktadir.
               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder