4 Ekim 2012 Perşembe

Sedir Ağacı


Sedir Ağacı Yağı
Sedir Ağacı Yağı
Sedir Ağacı
İnsanoğlunun tarihi kadar eski olan ve yeryüzünün değişik bölgelerinde yetişen Sedir Ağacı'na her zaman dini ve mistik bir anlam yüklenmiştir.Hz. Süleyman, Orta Doğu (Lübnan) sedirini evinin ve mabedinin yapımında özel önem atfeder ve tercih ederdi.Atlantik Sediri (Cedrus Atlantica) Druidler için kutsal bir ağaçtı. Sürekli yanan Zerdüştün ateşini sağlayan sedir ağacı reçinesiydi. Kuzey Amerika’da kırmızı sedir ağacı ( Juniperus Virginiana) yerliler için mukaddes bir ağaçtı. 

Rusya’da keşişler manastırların bulunduğu yerlere kutsal saydıkları Sibirya Sediri (Pinus Sibirica)ni diker, kozalaklarını ve tohumlarını diğer keşişler vasıtasıyla başka yerlere dikilebilmesi için dağıtırlardı. Halk bu ulu ağaçların kozmik bir enerji biriktirdiğini ve bu enerjiyi etrafına dağıttığına inanmaktaydı. Onun için bu ağaçlara “SES VEREN SEDİRLER” demektedir. 

Bütün ağaçların kralı olarak olarak değer ve hürmet edilen bu ağaçların faydalı özellikleri saymakla bitecek gibi değil. Her zaman soğuk ile beraber anılan Sibirya aynı zamanda Dünyanın en büyük ormanına ve en zengin bitki örtüsüne sahiptir. 12,8 milyon kilometre karelik geniş Sibirya Topraklarında 11,400 adet bitki türü tespit edilmiştir. Bunların içerisinde şüphesiz en büyük yer çam ormanlarına aittir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder